A vállalkozó mindent maga old meg.

A vállalkozó a visszavonulását sem bízhatja másra, főleg nem az Államra. A floridai nyugdíjas éveket szintén önmagának kell megtervezni és megteremteni. Ha egész életében hajt a vállalkozásáért, akkor megérdemli azt a színvonalat, melyet a floridai nyugdíjas is élvez.


Az USA-ban a vállalkozást vezető visszavonuláskor gyakran lesz floridai nyugdíjas. Floridában, a tengerparthoz közel nagyvárosnyi területeket foglal el a nyugdíjasok számára kialakított lakóparkok. Ha Ön nem is akar ide költözni, de a jól megérdemelt, nyugati színvonalú nyugdíjas élethez meg kell teremteni a feltételeket.

Mennyi bér után fizet járulékot?

Ha minimumhoz közeli bér után fizet járulékot (a vállalkozók nagyobb hányada ebbe a körbe tartozik), akkor azért, mert a nyugdíja közelíteni fog a nullához! Ami a meglepő, hogy szinte mindenki tisztában van azzal, hogy az állami nyugdíjra nem számíthat, még sem teszik meg a szükséges lépéseket. Nem is lesz így belőle floridai nyugdíjas.

Aki jelentősen több bér után fizet adót, járulékot … Hoppá! Miért is fizet sokkal többet, mint a kötelező?

  • Egészségbiztosítási ellátást kapjon? Az alapellátást a minimum adó megfizetésével is megkapja! Ha magasabb egészségügyi szolgáltatást akar, azért úgy is mélyen a zsebbe kell nyúlni!
  • Magasabb nyugdíjért? Csak álmodik, közben a pénzét két kézzel az ablakon szórja ki! Azt az adótöbbletet saját befektetésbe forgatja, az állami nyugdíj többszörösét építheti fel magának. (Ezt olvassa el!)
  • Magasabb fizetést akar kivenni? Van olcsóbb megoldás, mint a munkabér. (osztalék, egyéb juttatások, s.g.h., egyéb)! Ebben is tudok segíteni, keresse a könyvelő irodámat!

Bárhogy nézzük, a vállalkozónak be kell tervezni a költségei közé a leendő nyugdíjának fedezetét.

Akik lemondanak a legjobb befektetésről

Sikeres vállalkozók hessegetnek el azzal, hogy neki nem lesz gondja nyugdíjas korában. Van 50 millája a bankban, jól megy a cég, a vagyon nő. Nyugdíjba vonuláskor eladja a céget, aztán vesz egy házat Floridában és eléldegél ott. Ez valószínű, hogy így is lesz!

A floridai nyugdíjas
A floridai nyugdíjas pihen

De ha nem? Sajnos sok példa van rá, hogy valamilyen okból eltűnik a nagy vagyon! Nagyon sok szomorú történettel találkoztam. Gyakori eset, hogy megváltoznak a piaci viszonyok, a  politika, a törvények átalakítják a lehetőségeket. De tett már tönkre vállalkozást betegség, partneri, családi viszály. Biztos, hogy Önnel ilyen nem történik, de nem árt, ha felkészült rá.

Nem akarom, hogy az összegyűjtött vagyonát nyugdíj biztosítási  befektetésbe rakja! Az elkövetkező évek jövedelméből kell valamennyit minden évben ilyen típusú befektetésbe irányítani. Ahogy a nálunk fejlettebb, nyugati kultúrákban teszik.

Így is össze lehet rakni a floridai nyugdíjas életet! Ha a vagyon valamiért úszik, a nyugdíjbiztosítás, így a floridai nyugdíj is, megmarad. Miért?

  • Mert a befektetés nem vonható be felszámolásba, végrehajtásba, peres eljárásba, még örökösödési herce-hurcába sem!
  • Mert biztonságos, mert a viszontbiztosítás miatt biztosan kifizeti valamelyik biztosító.
  • Mert az Állam a befizetésekhez 20%-ot ajándékba melléad.
  • Mert kamatadó mentes befektetés!

Ezek után nem is értem, hogy aki megteheti, miért mond le a 20% (évi 130.000 Ft) ajándékkal kiegészített, így a legjobb hozamúvá tett, biztonságos befektetésről!

Röviden összefoglalom a bejegyzés lényegét:

A vállalkozóknak a nyugdíjprogram indítása kötelező!

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .