Miért okoz annyi fejfájást a nyugdíjprobléma?

Gazdasági és társadalmi tényezők miatt az állami nyugdíjrendszer kifizetéseiből nyugdíjas korában senki sem tudja majd ugyanazt az életszínvonalat fenntartani, mint amit aktív dolgozóként megszokott. A háttérben húzódó okokról, trendekről és tényekről olvashat. A megoldási lehetőségeket is eláruljuk.

Korfa 2015 év adatai alapján

A korfa látványosan mutatja, hogy az adott évben a különböző korúak hányan voltak. Jól látszik a fiatalabbak fogyása, miközben a 60 év körüli korosztály (a Ratkó-korszak szülöttei) a következő években tömegesen (300.000 fő) vonul nyugdíjba. Így jóval több, mint 3 millió nyugdíjas lesz!

A képre kattintva, a KSH oldalán interaktív módon tanulmányozhatja a korosztály változását. Meg fog lepődni!

 Miért lesz kevés az állami nyugdíj?

A legtöbb európai országhoz hasonlóan Magyarország lakossága is öregszik. Ez azt jelenti, hogy egyre több nyugdíjas járandóságát egyre kevesebb aktív járulékfizető termeli ki, ezért – az állam teherbíró képességének csökkenése miatt – a nyugdíjak szintje a következő években egyre alacsonyabb lesz, a nyugdíjkorhatár pedig várhatóan tovább emelkedik. A nyugdíjprobléma tendenciáját tovább erősítheti az a tény, hogy a kapcsolódó törvényi szabályozás miatt már csak annyit lehet nyugdíj céljára kifizetni az állami költségvetésből, amennyi arra befolyik. 
 
 

A nyugdíjprobléma kockázatát különböző tényezők is növelik:

Demográfiai átalakulás ⇒ alacsony születésszám, emelkedő várható élettartam, rohamosan növekszik a nyugdíjasok száma.

Foglalkoztatási anomáliák ⇒ kevés járulékfizető, sokan a minimálbér után fizetnek járulékokat. Már alig két aktív dolgozó tart el 1 nyugdíjast. Ez az arány romlik.

Szabályozási környezet ⇒ nyugdíjkorhatár-emelés, a nyugdíjrendszer politikai változtatásai, a nyugdíj számítás módjának negatív változása miatt kevesebb nyugdíj.

Vállalkozói jövedelem ⇒ minimálbér után fizetett alacsony járulék után semmire nem elegendő nyugdíj.

Feketefoglalkoztatás ⇒ nyugdíj szempontjából kieső aktív évek tovább csökkentik a lehetséges nyugdíj összegét.

... és a nyugdíjprobléma néhány megdöbbentő adata!

28.500 Ft

a hivatalos hazai nyugdíjminimum

90.000 Ft

alatti nyugdíjat kap a hazai nyugdíjasok 50%-a

55 év

feletti aktív dolgozók 37%-a csak állami nyugdíjra számít

60.000 Ft

körüli nyugdíjra számíthat jelenleg a minimálbéres

Ne keseredjen el, itt a nyugdíjprobléma megoldása, Európában is egyedülálló adókedvezménnyel!

Az Állam is érzékeli a nyugdíjprobléma növekedését, ezért a már meglévő két nyugdíj célú megtakarítás (önkéntes nyugdíjpénztár, NYESZ-számla) mellé 2014 évtől támogatja a nyugdíjbiztosítást is.

A nyugdíjbiztosítás lényege röviden:

2014. január 1-jétől évi 130 ezer forint összegben szja-kedvezményt vehetnek igénybe a nyugdíjbiztosítással rendelkezők, adójóváírás formájában. Ez azt jelenti, hogy a NAV a levont személyi jövedelemadójából a nyugdíj-biztosítási számlára utalja az adott évben a megtakarított összeg 20 %-ának (max. 130.000 Ft) megfelelő összeget.

A kedvezményesek azok a konstrukciók, amelyek futamideje legalább tíz év. A biztosító akkor szolgáltat, ha a biztosított megszerzi a tb-s nyugdíjjogosultságot, illetve eléri a szerződés kötéskor érvényes törvényes nyugdíjkorhatárt (65 év).

Akkor is szolgáltathat a biztosító, ha az ügyfél egészségi állapota legalább 40 százalékos mértékben károsodik, vagy ha időközben elhalálozik. A befektetés értékét a kedvezményezett (nem az örökös) kapja meg, nem veszik el.

A biztosítással rendelkező ügyfelek a nyugdíjkorhatár elérésekor egy összegben vagy járadék formájában is hozzájuthatnak a megtakarításhoz.

Az adókedvezményes megoldások részleteiről szívesen tájékoztatom egy kötetlen, díjmentes beszélgetésen!

Mit tegyen, hogy a nyugdíjprobléma elkerülje Önt?

Egyszerű! Hozzon egy döntést, hogy Ön a mindenkori Kormánytól függetlenül megteremti a jól megérdemelt, gondtalan, élményteli nyugdíjas éveket. Én csak segítek Önnek ezt megvalósítani a mögöttem álló, piacvezető pénzügyi tanácsadó cég profizmusával. Mit nyújtanak Önnek a szolgáltatásaink?

Személyre szabott, díjmentes
Feltérképezem az Ön hosszú távú céljait, aktuális lehetőségeit és jövedelmi viszonyait és részletes stratégiát, pénzügyi tervet készítünk.
Naprakész és előremutató
Évek óta tanulmányozzuk a változó hazai nyugdíjrendszert. Nem csak az aktuálisan legjobb megoldásokat ismerjük, de a hosszabb távon várható változásokra, trendfordulókra is felkészítjük.
Válogatott minőség
Folyamatosan elemezzük a pénzügyi szektor szereplőinek piacvezető termékeit és csak a rugalmas, jól teljesítő, az ügyfelek érdekeit szem előtt tartó termékeket ajánljuk.
Önnek a legjobbat
A kiválogatott, piacvezető nyugdíjbiztosítások közül az Ön életkörülményeinek (kor, anyagi helyzet, egyéb) legjobban megfelelőt választjuk.
Adminisztrálunk Ön helyett
A személyes tanácsadás részeként a nyugdíjmegoldásokhoz kapcsolódó teljes adminisztráció terhét levesszük a válláról, miközben minden szükséges tájékoztatást megkap.
Nem veszítjük szem elöl
A kiválasztott nyugdíjmegoldásokat a futamidejük végéig gondozzuk. Rendszeresen áttekintjük portfóliójának alakulását, ha szükséges, javaslatot teszünk optimalizálásra.

+ EXTRA!  Kiszámolom a majdani nyugdíját!

Az a legjobb, ha személyes tanácsadói beszélgetést kér. De ha előzetesen arra kíváncsi, hogy mekkora összeget kell megtakarítania, hogy elérjen egy megadott nyugdíj összeget, akkor kiszámolom Önnek.

Ez fordítva is működik. Ha megadja, hogy mennyit tud évente (havonta) megtakarítani, akkor kiszámolom, hogy mekkora nyugdíj kiegészítésre számíthat. (Az állami nyugdíjat ezen felül fogja kapni.)

A kalkulációt a kitöltött adatlap elküldése után 24 órán belül, e-mail-ben kapja meg. Lehetne online, csúszkákkal megoldani a számítást, melyet azonnal lát, de akkor nem kapna személyre szóló magyarázatot, tanácsokat, ajánlatokat.

A személyes kalkulációért kattintson az ábrára!

Önt komolyan foglalkoztatja a nyugdíjprobléma, ha ezeket a sorokat olvassa, de még bizonytalan. Felteszek három egyszerű kérdést, válaszolja meg magának!

Ön kora 40 és 59 év között van?
Ha idősebb, akkor már nyugdíjprogramról lekésett. Ha fiatalabb, akkor még van ideje indítani.
Elismeri, hogy az állami nyugdíj semmire sem lesz elég?
A megkérdezett emberek több, mint kétharmada sejti, hogy kevés lesz a nyugdíja, valószínű Ön is. Ha más a véleménye, akkor olvassa el az oldal elejét!
Képes Ön havi néhány tízezer forintot félre tenni?
Ha nem tud ennyit a jövőjére szánni, akkor nagy bajban van! Javaslom, hogy változtasson életén és tegyen azért, hogy többet keressen!

Mindhárom kérdésre igennel válaszolt?

Akkor már csak egy oka lehet, hogy nem kért tájékoztató beszélgetést. Mert már van nyugdíj programja. Ha nincs, akkor nem tudom elképzelni milyen okok miatt habozik még?

Nem akar ilyen gondtalan, vidám nyugdíjas lenni? ⇒

Személyes konzultáció

Töltse ki ezt az egyszerű adatlapot! ⇒

Mi történik a jelentkezés után?

  1. 24 órán belül visszahívom!
  2. A díjmentes, személyes megbeszélésre egyeztetünk időpontot és helyet. Szívesen fogadom a Fő úti irodánkban, de ha szeretné, akkor felkeresem Önt.
  3. Egy jó hangulatú beszélgetésen megkap minden információt az Önnek megfelelő nyugdíjprogram kiválasztásához.
  4. A teljes adminisztrációt intézzük Ön helyett.

 

Egy életen át élvezheti szakmai támogatásunkat!